Heureka
Letní tábor - akce pro děti i dospělé

VIKINGOVÉ



Celotáborová hra Vikingové nás zavede do doby severských nájezdníků, statečných bojovníků, kteří na svých dračích lodích neohroženě vyráželi na výpravy daleko přes oceán. Do doby, kdy víra v bohy byla neotřesitelná a legendy byly živé. Děti budou rozdělené do rodů vedenými jarly. Podniknou nájezdy a dobrodružné výpravy, budou soupeřit mezi sebou o moc a slávu, pokusí se získat přízeň bohů.

Sny krále Ragnara o bohaté zemi na západě za obzorem, ve které je více zlata, zvěře a úrodné země, než v kterékoli zemi na východě, kam Vikingové pravidelně prováděli nájezdy, byly tak živé, tak reálné, tak lákavé. Pomalu se v jeho hlavě zrodil plán uspořádat největší výpravu, jakou kdy sever viděl, výpravu do nové země. Svolal sněm jarlů, kde oznámil své rozhodnutí pěti nejdůležitějším. Jejich rody, které mezi sebou zuřivě bojovaly o moc, slávu a bohatství, se měly spojit proti společnému nepříteli.


Podaří se králi rody sjednotit? Dokáže nalézt bojovníky, kteří znají tajemnou moc run, dovedou ovládat štít a sekeru a mají odvahu nasednout na drakkar a plout za sluncem do neznámé země?

Svět lidí pod korunou stromu života Yggrasilu je
spletitý, osudy se proplétají tajuplnými smyčkami a každý touží po slávě, věhlasu, lásce, přátelství, moudrosti. Nikdo netuší, co přinese budoucnost. Jen bohové Odin, Thor, Frey, Tyr, Freya, Loki, Baldr znají dny příští a osudy všech.

Tábor je připraven tak, aby děti byly co nejvíc v přírodě, měly dostatek pohybu a aktivit. Plánujeme akční hry, bojovky, noční mise, táboráky i diskotéky. Celotáborovou hru vyhraje ta koalice (spojené z oddílu mladších a starších dětí), která dokáže ochránit největší část města před nebezpečím.

Program tábora je plný atraktivních a zajímavých aktivit, které budou rozhodovat o vítězi a jsou zaměřeny:

na sílu - bojovky, celotáborová strategie, pohybovky.
na mysl - děti vymýšlí pravidla, nová kouzla, plánují ty nejlepší strategie a postupy
na tvorbu - příprava rozcvičky, „open scéna“, kreslení, malba, zpěv, vaření, oslavy i rituály.

Co nesmí a nebude chybět ani letos táborům s Heurekou?

  • Želváci: individuální i kolektivní
  • Mnoho „celotáborovek bude úplně nových
  • Strategie – hra, ve které rozhodnutí stratégů ovlivňuje další táborové dění – všechno souvisí se vším :-)
  • Bojovky: Kybernet, Boj o věže, finálová bitva Boj o vlajky…
  • Zbraně: VK, PbK, UD, FB, obušek, řemdich, sekera, štít, katapult a vejcomet.
  • Přežívání v přírodě, vaření a spaní pod širákem.
  • Táborák a zpívání ze zpěvníku.
  • Večerní nástupy a scénky.
  • Mlaďáky.
  • Noční hry a dobrodružství.

Historie kulatého stolu


Heureka na Facebooku