Jedenáctý den - Magatama


Magatama

Amaterasu dcera Boha Izanagiho, stvořitele Nippon, zrozená, když si umýval levé oko, dostala náhrdelník. Stala se bohyní Slunce a vládkyní na Vysoké nebeské pláni. Její vnuk Ninigi, první vládce ostrovů, od ní dostal před odchodem dolů na zem tři dary: zrcadlo, bájný meč a šňůru s korálky - magatama. Ty se staly symbolem císařské moci. Božský císař Ahoida Motiko se jednoho dne rozhodl ukázat nejlepším samurajům tyto umělecké skvosty božského původu. Jeden z nich - zrádce Ninja Kumarul se zmocnil náhrdelníku a čest císaře byla vážně ohrožena. Tisíce modliteb mnichů chrámů všech směrů víry za záchranu Magatamy částečně zabralo, náhrdelník zmizel proradnému Ninjovi, ale roztrhl se a drahokamy se rozkutálely na rozlehlých územích ostrova Tsuchima ovládaném bojovníky Kengo.

Cílem rodu je znovuvytvořit Magatamu. Její podoba je na tajném místě ostrova Tsuchima. Náhrdelník má 6 částí a na každé je zobrazen 1 diamant a barevná kombinace 6 korálků.

Na území ostrova ještě připravíme 10 míst s drobnými matematickými úlohami, jejichž vyřešení spěje k poznání správné délky náhrdelníku. Rod musí všechny najít a správně vypočítat.

Diamanty ukrývá Kami (posvátní místa pod ochranou božstev), která je označena japonským znakem. Každou z nich střeží šintóistický kněz Kannuši. V kami jsou diamanty, které se Hledači -průzkumníci pokouší najít. Když se uskuteční určité obřady, které se nazývají Macuri tak se jim kami odvděčí a kněz jim vydá diamant.

Na ostrově se pohybují tyto tvorové:

Pavoučí lidé - bojovníci, kteří se mohou pohybovat pouze vzájemně propojeni, aby v případném boji s viditelnými i neviditelnými silami ostrově nezůstali napospas.

Mulomor - loví muly a bere jim korálky

Muly - hráči, kteří přenáší získané korálky k Tvůrcům magatamy oživují pavoučí lidi.

Tvůrci magatamy - Gojo Soninové, kteří z přinesených drahokamů tvoří náhrdelník. O vítězi rozhoduje čas přinesení, kompletnost a přesná délka náhrdelníku.