Den čtvrtý - Nengu


Tvorba dětí

Příklady z tvorby dětí:

Reportáž o líčení: Všech účastnic kroužku jsem se zeptala na tyto otázky, většina jich odpověděla jedno a to samé. Baví vás se malovat? Proč se malujete? Protože chceme zkusit nové metody krásného vzhledu. Malujete se i doma? Ne. Takže z toho vyplývá, že většina účastnic táhnou za jeden provaz.

Zdravotnice: Naše zdravotnice Pidla (lenka) bydlí v Rudímově. Zdravotnicí je prý na dětských táborech už dlouho.

Houbaři: Navštívili jsme i kroužek houbařů, kteří se právě vrátili z lesa. Třináctiletý Dan z Litoměřic nám prozradil, že na tomto táboře je už podruhé, ale na houbách tu ještě zatím nebyl. Máš rád houby Dane? Ani moc ne, jen je rád sbírám. Které houby nejradši sbíráš? Praváky.

Renata Boumová

Fotbal: Jeden z táborových fotbalistů se jmenuje Jirka a je z Hradce Králové. Jirkovy je 16 let. Fotbal hraje závodně. Jednou se mu stala i příhoda, kdy při fotbale dokázal i omylem prokopnout míč. Jirka kope většinou pravou nohou. Podle trenéra týmu hrají všichni hráči velmi svědomitě a dobře. Hráči zase o trenérovy říkají, že je velmi hodný. Další fotbalista se jmenuje Tomáš. Je mu 14 let a pochází z Prahy. Fotbal hraje závodně za tým Xaverov. Všem fotbalistům mnoho úspěchu přeje redaktorka Silva.

Plavání: Když jsme dorazili k bazénu, většina lidí ležela na trávě a opalovala se. Našli se tu ale i odvážlivci, kteří se nebáli možná pro někoho studené vody a koupali se.


  • Fotografie
  • Fotografie
  • Fotografie
  • Fotografie