Dvanáctý den - Cesta luhy a háji Nipponu


Cesty po Nipponu

Luhy a háje Nipponu nejen ,že oplývají krásou,ale skrývají mnohé překážky, které prověří samuraje.

1. mají nalézt obrázky, rozvěšené po lese

2. posbírat přitom co do lesa nepatří

3. hledají bílou kartu, na které je napsáno číslo. Mohou si ji vzít - pouze jednu a potom dál postupují s ní. Snahou je mít na ní co největší hodnotu. Pokud cestou narazí na vyšší, nemůžou si ji vyměnit, mohou počkat až se ji zmocní cizí rod a s ním se o ni potom utkat.

4. 3-5 z rodu zůstává v táboře a tvoří umělecká díla, která se poté vystaví v jídelně na biliár a jsou na nich motivy z Nipponu.

Musí ještě najít úkoly, které se splní:

SMSRod dostane kartičky, které jsou kopií tlačítek na mobilu. U rozhodčího hry je tabulka s 157 políčky. Tu musí vyplnit SMS o této délce. Jednotlivá písmena jsou různě bodována. Hodnota písmen se dvakrát během hry změní. Vítězí rod , který SMS udělá nejrychleji a s největším bodovým ziskem

Přepálení provázkuRod má za úkol rozdělat oheň a přepálit provázek, který je tam připraven

TRIFIDI Přechod území, kde jsou všichni poslepu - na čas a pouze dva vidoucí

Zjistit kolik obyvatel má NipponV obtížném terénu je umístěno 9 kartiček s jedním číslem. Rod musí najít všechny kartičky, aby zjistil přesné číslo.

Přenos duší do podsvětíKaždé z dětí dostane čajovou svíčku, kterou musí hořící přinést na dané místo. Jestliže mu zhasne jde si k hořící pochodni u startu, znovu zapálí a zkouší to znovu.