Heureka
Letní tábor - akce pro děti i dospělé

Léto 2004 - Mafie čili Palermo hadr

IlustraceCelotáborová hra pro letošní léto si vzala inspiraci v jedné z nejznámějších počítačových her "Mafia: The City of Lost Heaven". Ti, kteří hru znají a domnívají se, že v letošním létě půjde jen o to, někoho zabíjet a tím získávat tučné odměny a další výhody, jsou na velkém omylu. Přesto se bojové hry, tak je táborníci Heureky znají, objeví. Budeme používat osvědčené "zbraně" - papírové koule volné a na provázku, nově se objeví stříkací pistolky, granáty v podobě balónků naplněných vodou a... mohli bychom prozradit ještě více, ale ztratil by se tak moment překvapení pro ty, kteří s námi letní tábor zažijí.

Mafie je veřejností chápána jako banda lumpů, kteří parazitují na lidské společnosti s cílem obohatit se za každou cenu. Prostředky, které používá, jsou na hraně zákonů a vyhlášek, ve většině případů je dokonce výrazně překračují. Mafiánský klan Dona Salieriho má své kořeny v městečku, kde je mafiánem snad úplně každý, kromě kojenců a důchodců na smrtelné posteli, i když také ti jsou s mafií dokonale spjati. Kojenci se mafiánům narodili a důchodci mají službu pro klan za sebou.

Mafiánské desatero:

  1. Mafián je součástí velké "rodiny", ctí její pravidla a zákony. Má v ní zázemí, ochranu a využívá veškeré výhody. Nikdy není sám.
  2. Když mafián spí, tak spí. Spí dobře a rád, přitom však nadpozemsky bdí, aby mu něco neuteklo.
  3. Mafián jí špatná jídla do polosyta, úplně špatná úplně odmítá a dobrých se přecpe.
  4. Mafián je opatrný, kouká na cestu a taky na to, kde by se co mohlo hodit a kolik by to mohlo hodit. Zásadně nekrade, pouze si půjčuje na velmi, velmi dlouhou dobu.
  5. Mafián je vytrvalý, jdouc za svým cílem, nedbá překážek a strachu. Když je v pasti, utíká, a to čím rychleji, tím lépe. Když se schyluje ke střelbě, nevytahuje nůž.
  6. Mafián respektuje přání, příkazy a pokyny, které dostává od vyšších článků, ty potom důsledně plní a je rád. Nezatěžuje svého bosse zbytečnými dotazy, ten mu je stejně nezodpoví, neb by to mohl vyzradit.
  7. Mafián působí nenápadně, vždy je však pečlivě upraven a vystupuje elegantně se vší noblesou. Musí mít uklizenou skrýš i bejvák, aby při prohlídce nebyly nalezeny důkazy.
  8. Mafián má smyl pro humor, směje se, skotačí, užívá si života. Ví, že kdo se směje, ten dlouho vydrží, protože se směje poslední.
  9. Mafián je optimista, ne však tak velký, aby si platil penzijní pojištění.
  10. Mafián je nadšený ze všeho, co se v klanu povede. Z toho, jak dobře se má a nadšeně o tom informuje ty, které si vyvolil a považuje je za důvěryhodné.

Mafiánská historie