Heureka
Letní tábor - akce pro děti i dospělé

Pod pirátskou vlajkou

Logo 2014 My piráti zocelení nesčetnými krvavými boji, osmahlí sluncem zapadajícím nad obzorem, jsme skuteční hrdinové moří. Přitom nám nejde vždy jen o zlato a bohatství. Stejně jako za časů starého Jacka vyrážíme na moře a přinášíme vzpouru proti nudné každodenní realitě. My piráti prostě chceme žít jinak.

Pod rozvinutou plachtou s lebkou a zkříženými hnáty panuje vždycky dobrá nálada. Dokážeme čelit s drzým úsměvem jakémukoli nebezpečí, při kterém by suchozemec leda tak zvracel strachy. Jsme věční hledači pokladů a bájného ostrova, na který generace našich předchůdců ukládaly kořist. Nekonečný obzor slibuje dobrodružství plná dobyvačných a vítězných půtek. Čeká nás boj s nepřáteli na moři i na pevnině o tučnou kořist. Občas se na obzoru objeví drobné patálie, třeba tenhle výnos:

„Léta Páně 1671“
Ke slechům našim donesly se zvěsti o řádění pirátském, které se velmi dotýkájí obchodních zájmů našeho majestátu. Abychom těmto zlořádům učinili přítrž, přikazujeme armádám a guvernérům našim, zakročiti všemi prostředky. Každý, kdo pirátské řemeslo provozovati bude, nechť je zajat, uvězněn a pro výstrahu ostatním na hrdle ztrestán.
My král francouzský Ludvík XIV.

Drsnej tlak na nás svobodné a nespoutané piráty! Jdou po nás fakt hustě! Ti kašpaři v uniformách by nás hned věšeli a zavírali pod zámek! Vypadá to, že budeme muset udělat fintu!

Necháme se naoko najmout jako korzáři do služeb Anglie, Portugalska, Francie, Španělska nebo Holandska. Budeme hájit jejich zájmy po celém Karibiku.

Prej za věrnou službu koruně slibují část kořisti, dokonce snad povýšení do šlechtického stavu. Ale to nám je fakt šumák! Jde nám o to v klidu vyplout vstříc novým dobrodružstvím…

Vítězem celotáborové hry se stane korzár, který získá během všech dobrodružných výprav, bojů, drancování přístavů a napadání korábů soupeřů nejvíce zlata a drahokamů. Děti – smělé, odvážné a neohrožené piráty Karibiku čekají akční hry, bojovky, noční mise, putování za pokladem, plavby na vzdálené ostrovy a nespočet dobrodružství.

Na našem veřejně přístupném facebooku děti naleznou každý měsíc popis jedné hry, která je na tábor připravena. Naše plány budeme odkrývat postupně. Věřte nám, že se máme všichni na co těšit.

Historie lodního deníku

Heureka na Facebooku